30 napos visszaküldés

30 NAPOS VISSZAKÜLDÉS

Elállási jog

Az Európai Unióban a vásárlóknak joguk van ahhoz, hogy 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldjék a nem üzletben megrendelt árucikkeket és visszakapják a teljes vételárat. A visszaküldés oka bármi lehet – akár az is, hogy a vásárló egyszerűen meggondolta magát. 

A Comfort Products Kft. ezt  a 14 napos elállási időtartamot 30 napra bővítette ki az alábbi feltételekkel. 

A fogyasztó elállási jogát gyakorolhatja elállási nyilatkozatminta (letölthető innen) útján vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatával (+36 1 9876 025 | nordkamp@nordkampsocks.com)

A 30 napos gondolkodási idő a megrendelt áruk átvételétől veszi kezdetét. Ha a 30 napos időszak utolsó napja munkaszüneti napra esik, a gondolkodási idő az ezt követő munkanapon jár le.  A fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 30 napon belül.

A vállalkozás követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.

Ön a szerződéstől való elállási jogát nem gyakorolhatja, amennyiben a termék egészségvédelmi és/vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza, vagy egyedi igények alapján készített termékek esetén sem lehet élni az elállás joggal.

A higiéniai termékek elállási jogát a törvény másképp szabályozza, mint a normál termékekét.
Amikor egy termék testtel vagy testnedvekkel közvetlenül érintkezhet, már a termék próbája során is, akkor a törvény azt írja elő, hogy az eladó nem veheti vissza, csak akkor, ha a termék csomagolását még nem bontották fel.
 
Ezért termékeinket csak sértetlen és címkével ellátott terméket termékeket áll módunkban visszavenni. 
 
A visszaküldés esetén az ezzel járó költséget a fogyasztónak kell fizetnie.
 
Visszatérítések
 
A szabályok szerint a kereskedőnek a vásárlástól való elállásról szóló értesítés kézhezvételétől számítva 14 napon belül vissza kell térítenie az áru vételárát átutalással, de késleltetheti a visszatérítést, ha nem kapta meg az árut.
 
Abban az esetben azonban, ha Ön futárszolgáltatást kért, a kereskedőnek jogában áll ennek a költségét felszámolni.